Er komt heel veel kijken bij de restauratie van een historische reddingsboot. We moeten niet alleen het schip zelf restaureren, maar ook instaan voor de huur van een hangar, verhzekeringen  water, elektriciteit, inhuren van gespecialiseerd personeel, … Enkel voor wat echt vast hangt aan de boot zullen we subsidie kunnen krijgen niet voor de kosten er om heen. Gelukkig kregen we voor 2020 onze BA voor de medewerkers gesponsord door Vanschootte verzekeringen en de tent mogen van Aafest uit Poelkapelle gebruiken tot mei 2020. We moeten echter elke factuur uit eigen kas voorschieten voordat we maanden later een deel via subsidie ontvangen. Het komt er op neer dat we zeker 100.000€ zelf moeten ophalen. 

De inventaris van 31 december 1977

3 jaar voordat reddingboot 3 definitief uit dienst genomen werd er nog een complete inventaris opgemaakt van alles wat aan boord was. Alles wat los of vast zat werd in die inventaris opgenomen, van vuilnisblik over allerlei sleutels tot het anker en stuurwiel staan er in.
Er blijkt in de loop der jaren heel veel verdwenen te zijn en nog meer te restaureren. Ongeveer alles wat mooi staat in een interieur of voortuin is verdwenen. Daarom kun je nu het peterschap opnemen van een onderdeel uit de lijst, maar ook voor de aankoop of huur van een definitieve hangar.
Peter worden zorgt er voor dat jij of je bedrijf voor altijd verbonden wordt met de restauratie van dit unieke stuk varend erfgoed.

Wat krijg je?

Voor iedereen:

 • Onze eeuwige dankbaarheid
 • Vermelding van je naam op onze website en in ons ledenblad.
 • Een persoonlijk certificaat dat je Peterschap bevestigd. Dit certificaat wordt je toegestuurd via E-mail.

Vanaf 30€

Al het voorgaande en bovendien:

 • Een lidkaart voor het lopende werkjaar met op vertoon van de afscheurstrook een gratis drankje op een van onze open werf dagen. Lidkaart kan opgestuurd worden of afgehaald worden aan onze werf. (1 drankje per schijf van 30€)

Vanaf 200€

Al het voorgaande en bovendien:

 • Jouw naam, of de naam van jouw bedrijf op een herinneringsplakket aan boord van Reddingboot 3. Zo zul je blijvend herinnerd worden.
 • Je ontvangt ook een persoonlijk Peterschaps-certificaat, gedrukt op hoogwaardig papier, die je per post wordt opgestuurd of persoonlijk overhandigd tijdens een van onze open-werf dagen.

Vanaf 500€

Al het voorgaande en bovendien:

 • Jouw reclame of naam aan de werf
 • Je wordt samen met je partner uitgenodigd op de tewaterlating van de Reddingboot.

Vanaf 1000€

Al het voorgaande en bovendien:

 • Een VIP uitnodiging voor jou en je partner bij de tewaterlating van onze Reddingboot.
 • Een VIP-drankkaart, tijdens onze open-werf dagen drink jij op onze kosten.
 • Andere ideeën zijn altijd bespreekbaar.

Word Peter